Šumenjak
 
 
Kmetija
Vino  
 
Med  
Novice  
Kontakt  
Domov  
 

zganje in likerji

Slivovka

Pri pripravi slivovke posvečamo posebno pozornost izbiri primerno zrelega in zdravega sadja. To potem fermentira v kadeh. Po končani fermentaciji ga destiliramo in ga kasneje ne filtriramo.



Tropinovec

Delamo ga iz ne v celoti stisnjenega grozdja, ki nato fermentira v kadeh. Po končani fermentaciji ga destiliramo in ga kasneje ne filtriramo.



Medeni liker

Ta liker pripravljamo iz tropinovca, v katerem smo namakali voščene pokrovce, pridobljene pri odkrivanju čebeljega satja ob točenju medu. Zelo uporaben je ob prehladnih obolenjih, gripi in vnetju žrela, saj je prisoten tudi propolis.



Zeliščni liker

Pridobivamo ga iz tropinovca, v katerega smo skozi vse leto dodajali zelišča. Skupaj 33 zelišč. Po končani ekstrakciji smo ga primerno razredčili in po okusu osladili. Zelo je primeren za lajšanje prebavnih težav.